Wie droomt er niet van parelwitte stranden, een helderblauwe oceaan en tropische temperaturen? Reizigers trekken het liefst naar een verre bestemming. Hoe verder, hoe beter lijkt het soms. Helaas steekt corona dit jaar een stokje voor heel wat reisplannen. Maar niet getreurd, want ook in eigen land vind je heel wat originele vakantie ideeën.

 

In deze inspirerende blog geven we je vijf redenen waar een vakantie in eigen land een goed plan is.

1. Geen stress voor lange reis

We reizen graag naar een verre bestemming, maar dat gaat vaak gepaard met heel wat stress. Heb je je paspoort bij? Heb je al je inentingen gehad? En wat dan gezegd van de gedachte dat je iets vergeten bent, terwijl je al op het vliegtuig zit? Wie op vakantie gaat in eigen land, hoeft zich van al die stress niets aan te trekken. Je bent in no-time op je bestemming, en ben je toch iets vergeten dan is het geen ramp.

2. Je spreekt de taal

Oké, het kan leuk zijn om enkele woorden Spaans, Italiaans of zelfs Japans te leren, maar toch kan het soms de communicatie moeilijker maken als je de taal niet spreekt. Zeker wanneer je iets heel specifieks zoekt en je het niet uitgelegd krijgt, kan het frustrerend zijn. Vakantie in eigen land betekent dat je vlot de taal spreekt. Handig toch?

3. Veel mogelijkheden

Wil je op stedentrip of toch liever wat tijd doorbrengen in de natuur? In Nederland kan het allemaal. Ook de manier waarop je reist kun je gemakkelijk kiezen. Ga je lekker kamperen? Trek je er met de auto op uit? Of interrail je van stad naar stad? Zo kan je kiezen voor een luxe accommodatie in Amsterdam, een vakantiewoning aan de Nederlandse kust of een natuurhuisje in een bos.

4. Je wordt verrast in eigen land

Waarschijnlijk zit je vol dromen over een verre bestemming, maar heb je er al eens op gelet dat er ook heel wat toeristen Nederland bezoeken? Daar moet toch een goede reden voor zijn? Wordt een beetje toerist in eigen land en lees een inspirerende blog over Nederland waardoor je heel wat originele vakantie ideeën opdoet. Wedden dat je verrast wordt van al het moois in eigen land?

5. Iedere dag lekker eten

Reizen doe je ook altijd een beetje met je maag. Foodies houden er dan ook van om op hun bestemming nieuwe gerechten uitproberen. Maar eerlijk is eerlijk, het kan al eens tegenvallen. En iedere reiziger kent het gevoel om weer heerlijk te verlangen naar de goede Hollandse kost. Reizen in eigen land zorgt ervoor dat je iedere dag weet hoe lekker je maaltijd is.