Veel mensen beseffen niet dat een goed dekbed de kwaliteit van nachtrust enorm kan verbeteren. Zo slaap je met een goed kussen en een goed dekbed veel dieper en val je sneller in slaap. Een goede nachtrust is namelijk essentieel voor de gezondheid en gemoedstoestand. Als je uitgerust wakker wordt voel je je vaak veel beter, productiever en heb je gelijk meer zin in de dag. Stap dus nooit meer met een slecht been uit bed met deze tips voor een goed dekbed. Over het algemeen zijn er drie soorten dekbedden verkrijgbaar: synthetisch, dons en natuur.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is vaak de minste optie van de drie omdat de kwaliteit hiervan vaak veel lager ligt. Toch heeft een synthetisch dekbed zijn voor en nadelen. Het grote voordeel van een synthetisch dekbed is dat hij gewoon in de wasmachine kan en daarom veel geschikter is voor mensen die veel last hebben van allergie├źn. Synthetische dekbedden kunnen erg warm zijn maar zijn niet zo goed in het vocht reguleren. Hierdoor ga je eerder zweten en wordt het al snel onaangenaam. Een synthetisch winterdekbed is vaak enorm dik en dus ook erg zwaar vergeleken met een donzen dekbed.

Donzen dekbed

Voor mensen die niet allergisch zijn voor donsveertjes is een dons dekbed vaak de beste optie. Dit zijn heerlijk lichte en zachte dekbedden die ook nog eens lekker warm zijn. Doordat dons goed isoleert is het warm wanneer het warm moet zijn maar voorkomt dat je gaat zweten omdat het vocht ongemerkt afvoert. Hierdoor zul je lekker warm en comfortabel slapen. Er zijn twee opties als je een dekbed dons zoekt: ganzendons en eendendons. Een ganzendons dekbed is vaak de wat luxere uitvoering omdat het net wat kwalitatiever aanvoelt. Ganzendons is van iets hogere kwaliteit en werkt nog beter dan eendendons. Het zal nooit klam aanvoelen en je zult altijd comfortabel hieronder liggen.

Natuur dekbed

Een derde optie wat veel mensen overwegen is een natuur dekbed. Dit is een dekbed die net als dons is gemaakt van een natuurlijk materiaal. Dit kan zijn: wol, kameelhaar, kasjmier, katoen of wildzijde. Dit zijn dekbedden met allemaal hun unieke eigenschappen en zijn geschikt voor verschillende situaties. Een wollen dekbed wordt vaak gemaakt van Merino wol en is lekker warm en goed isolerend. Het handige van Merino wol is dat het ook koel aanvoelt in de zomer zodat je deze kan gebruiken als het warm en koud is buiten. Een wildzijde dekbed kan echter enorm goed warmte transporteren. Als je deze combineert met een wollen dekbed heb je een uitstekende 4-seizoene combinatie.